Drop fordommene: Dansk selskab forener skibsophug og miljø i bæredygtig arbejdsgang

Sponsoreret

Det er en skrøne, at det ikke er muligt at ophugge skibe, mens man har bæredygtighed i fokus. 

 

I mange år har skræmmebilleder i medierne vist massevis af rustne skibe, der bliver ophugget på strande i eksempelvis Indien. Kontrasten har været stor, når indere under uhumske forhold har arbejdet på at nedbryde de store skibsskrog i bagende sol få kilometer fra idylliske turiststrande. 

 

I Grenå er der ikke på samme måde turiststrande og sol de fleste af årets dage. Til gengæld er der heller ikke uhumske arbejdsforhold, når der bliver ophugget skibe. 

 

Det lokale selskab, Fornæs Ship Recycling, har siden 1993 ophugget langt over 1500 skibe, og den mangeårige erfaring har resulteret i, at Fornæs Ship Recycling er et af blot to danske ophugningsselskaber på EU’s liste over godkendte steder at ophugge skibe. 

 

Fornæs har de nødvendige miljøtilladelser til ophugning og håndtering af farligt affald fra skibene, og derfor kan selskabet sikre, at alle metaller bliver genanvendt. Uanvendeligt affald bliver desuden deponeret eller destrueret efter lovens forskrifter, og udstyr såsom motorer, pumper, kraner og andre genanvendelige enheder sælges videre, så miljøet belastes mindst muligt. 

 

Vil du vide mere om dine muligheder for at få ophugget dit skib på en miljørigtig måde, kan du læse mere her om ship recycling.