Den rigtige børneseng – Hvad er vigtigt?

Sponsoreret

Er der blevet for trangt i tremmesengen eller hos jer i dobbeltsengen, hvorfor både I og jeres barn bliver berøvet nattesøvnen, så er det måske ved at være tid til at skifte babysengen ud med en større børneseng. Der findes et hav af forskellige børnesenge på markedet, men som det altid er med ens børn, så vil vi, at de skal have det bedste! Der er derfor nogle ting, det er vigtigt at være opmærksom på når du køber børneseng til din guldklump, både af sikkerheds- og sundhedsmæssige årsager.

Det er dels vigtigt, at dit barns nye seng ikke har skarpe kanter eller spidser, så barnet ikke kommer til skade ved at rive eller slå sig. Tænker du på at købe en køjeseng til børneværelset, er det absolut nødvendigt, at den er udstyret med gelænder eller rækværk, der forhindrer barnet i et falde ud. Derudover skal sengen selvfølgelig stå stabilt, således at der på ingen måde er fare for, at den kan tippe eller vælte.

Er sengen forsynet med trælak, er det yderst vigtigt, at denne er sved- og spytfast. Desuden skal man af hygiejniske og sundhedsmæssige grunde være opmærksom på, at sengen er placeret på en måde, der gør at der kommer luft til madrassen, således at du ved hjælp af tilstrækkelig ventilation undgår, at der udvikler sig svamp eller mug. Der kan desuden være helbredsskadelige stoffer i sengens maling, plastelementer og tekstiler. Spørg eventuelt forhandleren eller kig efter miljømærkninger, eksempelvis Svanemærket, hvis du vil være sikker på, at dit barns seng ikke indeholder giftige, sundhedsskadelige stoffer.