Få mere bil for pengene

Sponsoreret

Leasing er et koncept, hvor du betaler en månedlig ydelse og får stillet en bil til rådighed – deraf navnet ”at leje”. Leasing er enormt populært herhjemme i Danmark, da du som lejer får mulighed for at vælge den bil, du har lyst til, men med meget mere sikkerhed i økonomien. Leasing kan give både ro og overblik, da du altid ved, hvad du har af udgifter på din bil. 

Sådan fungerer leasing

Den rette leasingkontrakt starter med at få redegjort for, hvad dit kørselsbehov er. De fleste leasingkontrakter tager udgangspunkt i en månedlig ydelse, som giver dig ret til at råde over bilen. Nogle kontrakter inkluderer også en forsikring. Det er normalt, at du får service med i prisen, og derfor ikke skal bekymre dig om uventede mekanikerregninger. Når du leaser, har du ofte mulighed for at vælge, om du ønsker en fabriksny eller en brugt bil, og du kan også ofte vælge hvilken form for ekstraudstyr, du er interesseret i. Læs mere om leasing af bil her.

Dette skal du være opmærksom på

Inden du underskriver din leasingkontrakt, så bør du gøre dig nogle overvejelser. Det er helt centralt, at du kender dit kørselsbehov. Det kan blive en dyr fornøjelse at overskride det antal makskilometer, som er angivet i din kontrakt. Hvis din situation ændrer sig, bør du hurtigt muligt kontakte dit leasingselskab og aftale nærmere. De fleste leasingselskaber giver dig mulighed for at tilkøbe en pakke med flere kilometer. Du bør også overveje størrelsen på bilen. Er der plads til dit liv i den bil, du ønsker at lease? Har du en særlig hobby, som kræver at du har brug for ekstra plads i bagagerummet, eller ønsker du at udvide familien? Disse spørgsmål vil hjælpe dig med at indgå i den rette leasingaftale.