Sådan vælger du den rette stænkplade til dit køkken

Er du på udkig efter en eller flere stænkplader til dit køkken, skal du være forberedt på, at der er et væld af valgmuligheder. Derfor kan det sagtens virke som en uoverkommelig opgave at finde den rette stænkplade til dit køkken. Heldigvis finder du flere gode tips her, der klæder dig godt på til at vælge en stænkplade.

Vælg det rigtige materiale

Stænkplader kommer i mange former for materialer. Du kan få en stænkplade i glas, men der findes også stænkplader i stål, metal samt andre materialer. Det kan være en god idé at vælge en stænkplade, der matcher bordpladen i køkkenet. Gør du det, vil dit køkken fremstå med et ensartet udtryk.

Sæt fokus på farvevalget

Har du allerede en køkkenbordplade, så vil det være langt nemmere for dig at vælge en stænkplade. Men hvis du endnu ikke har valgt, hvilken bordplade der skal være i dit køkken, kan du lege med farven på stænkpladen. 

Er du eksempelvis ude efter et mere nutidigt og strømlinet look, så er glas en god mulighed. Sådan en stænkplade kan fås i stort set enhver farve, og så er den meget nem at rengøre. 

Er du i tvivl om valg af stænkplade til køkkenet?

Er du stadigvæk i tvivl om, hvilken stænkplade du skal vælge, kan du få hjælp fra professionelle fagfolk. De fleste forhandlere rådgiver og vejleder dig gerne i forhold til valg af en stænkplade, så du ender med det flotteste resultat.