Luftgeværer er for alle

Sponsoreret

Det kræver ingen særlige tilladelser at købe et luftvåben i Danmark, så længe man er fyldt 18 år. Derfor kan de fleste erhverve sig et luftgevær eller en luftpistol, uanset om man er garvet skytte eller nybegynder. 

Du har sikkert været med til en familiekomsammen eller en hyggelig dag med vennerne, hvor værten eller en af gæsterne har haft et luftgevær med. Det er ofte en sjov og hyggelig måde at være sammen på, samtidig med at man får lov at konkurrere med hinanden, når man skyder til måls med et luftgevær eller en luftpistol. 

Måske har du nydt de sjove stunder så meget, at du har fået lyst til selv at anskaffe dig et luftgevær, så du kan øve dig og ramme bedre end de andre, næste gang I mødes. 

Heldigvis er det både nemt og forholdsvis billigt at købe et luftvåben. Der findes selvfølgelig mange varianter af både luftgeværer og luftpistoler, men det brede sortiment indeholder både luftvåben for begynder og våben til mere erfarne skytter. 

De billigste luftgeværer er naturligvis mest for begyndere, så hvis du er på udkig efter dit første luftgevær, slipper du for at betale en formue. Omvendt kan du også opgradere dit luftgevær til et bedre, hvis du trænger til større udfordringer til din udvikling som luftgeværs-skytte. 

Der findes mange anerkendte producenter af luftgeværer såsom Gamo, Hatsan, Diana, Webley og Weihrauch for bare at nævne nogle. Når man køber et luftgevær kan mærke og design ofte være en smagssag, men det er væsentligt at beslutte sig for, om man ønsker et luftgevær med eller uden riffelgang, samt om man ønsker fjeder, nitrostempel, multipump eller PCP komprimeret luft som drivmiddel i sit luftgevær. 

Ofte er der både mulighed for at købe luftgeværer enkeltvis eller som en del af en pakkeløsning, hvor eksempelvis hagl og skydeskiver følger med.  

Et sted, hvor du finder et stort udvalg af luftgeværer og andre fritidsvåben, er hos E-tech, der forhandler både hardball, softgun, buer/pile, udstyr og selvfølgelig luftvåben. Vil du vide mere, kan du med fordel læse om luftgevær fra E-tech, hvor du finder både luftvåben for nybegyndere og erfarne skytter.