Cykeltøj til begyndere

Sponsoreret

De fleste mennesker cykler. Det kan være til og fra arbejde eller en tur i naturen. Men flere og flere tager sporten skridtet videre og begynder at cykle længere og mere seriøst. Uanset hvor meget du cykler, er det vigtigt at have det rigtige cykeltøj. Det prøver vi at guide dig til her.

Selvom du bare cykler i din fritid, er det godt med det rigtige cykeltøj, så din tur bliver så behagelig som mulig. Især ved længere ture, er det rigtige tøj helt essentielt.

Cykelhjelm

Sikkerhed kommer altid først, og hvis du ofte er afsted på cyklen, skal du selvfølgelig have en god cykelhjelm, så dit hoved er beskyttet, hvis du skulle være uheldig at styrte. Vælg en cykelhjelm, der sidder godt på dit hoved og ikke er for stor. Sørg også for god ventilation, så du ikke kommer til at svede hovedet for meget. Cykelhjelmen kan potentielt redde dit liv, derfor skal du ikke gå på kompromis her.

Cykelbukser

Cykelbukser er essentielle, hvis du skal afsted på længere ture. De er forede på bagdelen, så du ikke får ondt ved lange ture. Cykelbukser fås også i mange forskellige modeller, blandt andet med seler. Men vælg dem, du har det bedst i.

Cykeljakker og trøje

På cykelturen kan blæst tit være et problem. Det løser du med en god cykeljakke, der sidder tæt til kroppen og beskytter mod vinden. Find en med god ventilation, så du kan komme af med varmen. Vælg også en god cykeltrøje, du kan have på under jakken som et varmt, isolerende lag. Cykeltrøjer er også åndbare, hvilket betyder at du ikke bliver gennemblødt af sved, som hvis du bare havde haft en almindelig t-shirt på.